Overslaan en naar de inhoud gaan
Geranium stekken

Stek beworteling van Perlargonium (Geranium)

Fortaplant produceert op een professionele manier homogene, groeikrachtige bewortelde pelargonium stekken van hoge kwaliteit welke direct klaar zijn voor verdere afkweek. Fortaplant heeft afgelopen jaren flink geïnvesteerd in moderne teelt -en watergeefmethoden voor de beworteling van pelargonium stekken.

Naast professionele stekbeworteling van geranium, hebben we ook voor poinsettia, aardbeien en frambozen een stekservice. We bewortelen stek dat rechtstreek van de moederplanten afkomt. Hierbij staan we voor hoogwaardige en verantwoorde kwaliteit.

PROFESSIONELE GERANIUM STEKKEN

Ons teeltteam doet er alles aan om de stekken een optimale start te geven. Daarbij werken we met:

ONZE SPECIALITEIT WORDT UW VOORSPRONG

Wanneer u uw geraniums laat bewortelen bij Fortaplant bent u verzekerd van homogene planten; er zijn geen grote verschillen binnen de partijen. Onze ervaring als stek specialist wordt uw voorsprong bij het uiteindelijke resultaat.

Onderscheidende kenmerken Fortaplant

Fortaplant doet alles voor een krachtig bewortelde stek. Een stek die niet onder de beste omstandigheden kan wortelen verliest onnodig energie. Een minder goed wortelstelsel is het gevolg. Bij de beworteling spelen omgevingsfactoren, zoals licht, temperatuur en luchtvochtigheid een belangrijke rol. Juist daar maakt onze jarenlange kennis als vermeerderingspartner het verschil.

 

 • Licht

  In onze moderne glasopstanden kunnen we de hoeveelheid licht reguleren. Zo zorgen we voor optimale lichtomstandigheden voor het onbewortelde stek.

 • Water

  Wij stemmen de watergeefstrategie zo optimaal mogelijk af op de plant. Vanaf het vochtig houden van de stekken tot gecontroleerde watergiften tijdens de wortelvorming. 

 • Temperatuur

  Een aangename (bodem)temperatuur is één van de cruciale factoren voor jonge planten. Het beïnvloedt de gezondheid, groeisnelheid, het formaat, kwaliteit en uiteindelijk de oogst.

 • Luchtvochtigheid

  Temperatuur en luchtvochtigheid hangen nauw samen. Om de juiste temperatuur en luchtvochtigheid te bereiken, zet Fortaplant de modernste hulpmiddelen in.

Stel uw vraag aan een specialist

Groei start bij Fortaplant

Tijdens het hele kweekproces houden we nauw contact. Onze kennis delen wij graag met u, zodat u uitgangsmateriaal ontvangt waarmee u het verschil kunt maken. We doen alles voor een ideale start van uw teelt.